Dermapen mezoterapija

Dermapen mezoterapija mikroiglicama

Kako starimo koža lica sve više gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore, neujednačen ten, a najveći problem predstavljaju fleke na koži ili staračke pege. Sa inovativnim tretmanima u kozmetologiji, otklanjanje ovakvih nedostataka je sve lakše i jednostavnije.

Za postizanje efekta blistave kože, podmlađene, odmorne i revitalizovane može se koristiti revolucionarni dermapen tretman. Sa njim se rešavaju i oni najuporniji problemi koji se javljaju na koži lica i tela.

Šta je dermapen tretman?

Dermapen tretman predstavlja proceduru koja se izvodi posebnim uređajem, dermapenom. On stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih supstanci. Slični efekti se dobijaju kod tretmana lica laserom.

Dermapen je unepređena metoda mezoterapije. U odnosu na mezoterapiju i dermaroler, dermapen ima mnogo gušće i tanje iglice što dovodi do toga da se pore kvalitenije popunjavaju. Uređaj je napravljen od nerđajućeg čelika, a glava aparata je sterilna i menja se prilikom svakog novog izvođenja.

Celi postupak se zasniva na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama, a kao posledica ima stvaranje faktora rasta u organizmu, koji podstiču i ubrzavaju obnavljanje tkiva. Podstiče razvoj novih kapilara, poboljšava se prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranjivih materija. Na taj način se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože.

Dermapenom se tretiraju sledeći problemi:

 • Bore - Ožiljci od akni
 • Hiperpigmentacije (fleke na koži)
 • Opadanje kose
 • Strije
 • Starenje kože
 • Sužavanje pora
 • Revitalizacija umorne kože
 • Uklanjanje akni
 • Tretiranje celulita
 • Poboljšanje tonusa kože
 • Podmlađivanje
 • Regeneracija i biorevitalizacija kože

U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata klijenta, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih lekovitih biljaka.

Efekti tretmana dermapenom postižu se na dva načina:

 • Mikrooštećenjima na koži podstiče se stvaranje kolafena i koža se podmladjuje i regeneriše
 • Dejstvom aktivnih supstanci iz koktela koji se nanose na kožu

Kako izgleda tretman dermapenom?

Pre samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Bilo bi najbolje da je već odrađen hemijski piling čišćenja kože dve nedelje pre tretmana dermapenom. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odogvarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo.

Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.

Tretman iglicama

Dermapen koristi fine i tanke iglice, te se prilikom tretmana oseća samo blago peckanje. Mikroiglice su smeštene na sam vrh dermapena. To je 16 šestougaonih iglica debljine 0,2 do 2,5 mm koje su manje invazivne za kožu, zahvaljujući svom specifičnom obliku.

Iglicama može da se povećava dužina. Koja će dužina iglica biti zavisi od indikacija i potreba klijenta. Iglice prodiru kroz kožu pod uglom od 90 stepeni. Stimulacijom kože podstiče se pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, pa je efekat trajniji, a regeneracija brža. Ovaj postupak se naziva neo-kolageneza.

U toku tretmana se postepeno ubacuje koktel, kako bi penetracija bila potpuna i efektna. Dubina iglica i sastav koktela koji se ubacuju zavise od regije koja se tretira i efekta koji se želi postići tretmanom. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade sa kraćim mirkoiglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dužim iglicama.

Dugotrajni rezultati

Zbog svoje jednostavne upotrebe i kontrole dermapena ovim tretmanom se mogu postići različiti stepeni obnavljanja kože. Nakon tretmana mikroiglicama, organizam odbacuje oštećene delove i stvara novi sloj kože koji je zdraviji i revitalizovan.

Dermapenom se postižu dugotrajni rezultati. Efekti su vidljivi nakon dve nedelje ili posle 2 do 4 meseca u zavisnosti od samog cilja tretmana. Ako se radi površinska nega kože kao što je hidratacija, uklanjanje fleka ili apsorcija kozmetičkih preparata, rezultati su odmah vidljivi ili nakon 7 dana. Međutim kod težih oštećenja, dubokih bora ili ožiljaka efekti su mogući tek nakon 2 meseca jer se tada stvara novi kolagen.

Tretman se ponavlja na 7 dana. Potrbno je da se uradi 4-6 tretmana u seriji.

Da li je procedura dermapenom bolna?

Tretman dermapenom je bezbedan i zasniva se na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama. Međutim zbog penetracije iglicama pacijent oseća blago peckanje.

Kako se ponašati pre/posle tretmana, koliko traje oporavak?

Posle tretmana ne treba skidati preparate koji su naneti u salonu. Tek narednog dana lice oprati mlakom vodom. Kod većine pacijenata se javlja jak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir, svrab i modrice u vidu tačkica. Ovo je normalna reakcija kože i u roku od 1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.

Nakon tretmana koža je vidno crvena i malo upaljena. Tri do četiri dana posle urađenog tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijume, bilo kakav vid fizičke aktivnosti, sve vrste pilinga ili jakih preparata. Jedino što se sme naneti na kožu je krema preporučena od stručnog lica koje je radilo tretman.

Tretman dermapenom je broj jedan u svetu zbog sledećih pozitivnih karakteristika:

 • Nakon tretmana koža je čistija
 • Bore su znatno umanjene
 • Ten je ujednačene boje i ne postoji mogućnost oštećenja kože
 • Koža je blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana

Ovaj tretman je najbolje rezultate pokazao na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama.

Prednosti dermapena

Tretman dermapen se najbolje pokazao kada je u pitanju uklanjanje ožiljaka sa lica i tela. Ožiljci od akni nastaju usled upala, kada se pore zapuše gnojem i mogu biti dugotrajni. Koža koja nema dovoljno kolagena ima veću mogućnost za pojavu ožiljaka.

Dermapen se takođe koristi za uklanjanje dubljih i površinskih strija i celulita. Iglice ovog aparata se mogu koristiti na bilo kojem delu tela i lica. Sa njim se mogu tretirati i određene regije kao što su predeli oko usana ili oko očiju.

Tretman ovim aparatom ima tu mogućnost da dolazi do potkožnog tkiva, do ulaska u derm. To ostali aparati ne mogu i tada se svi problemi rešavaju samo na površinskom sloju. Tada se ne postižu dugoročni efekti.