Epilacija

Laserska epilacija

LASERSKA EPILACIJA PREDSTAVLJA TRAJNO UKLANJANJE NEŽELJENIH DLAKA LASEROM SA TRI TALASNE DUŽINE 3XD FUSION

O APARATU:

 • Efektivan, brz i bezbolan tretman
 • Fokusiran na dva aspekta: funkcionalnost i sigurnost
 • Odgovara svim tipovima kože i svim bojama dlaka, uključujući i osunčanu kožu
 • Poseduje podešavanje za 6 tipova kože
 • Trostruki sistem hlađenja
 • Omogućava brzu epilaciju velikih površina
 • Moderan dizajn i smart sistem, kontaktno hlađenje i safirski kristal

Diodna laser tehnologija za epilaiju bazira se na odabranoj dinamici svetlosti i toplote. Laser prolazi kroz površinu kože da bi stigao do korena folikula dlake. Laserski aparat 3XD FUSION koristi tri talasne dužine: 755 nm/ 808 nm/ 1064 nm. Talasna dužina 808nm je posebno efektivna na melanocite folikula dlake, bez oštećenja okolnog tkiva, jer se koherentno lasersko svetlo precizno usmerava. Stablo dlake i folikuli unutar melanina mogu apsorbovati laserski talas i pretvoren u toplotu, na taj način povećavajući temperaturu samih folikula. DIODNI LASER 3XD FUSION sa tri talasne dužine istovremeno omogućava efektivno uklanjanje standardnih (808nm- diodni), zatim veoma svetlih (755nm- aleksandrit laser) i veoma tamnih i debelih dlaka (1064nm Nd:yag).

Image

PREDNOSTI EPILACIJE SA 3 TALASNE DUŽINE

 • Osmišljen tako da se može tretirati čak i veoma osetljiva koža, diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je pouzdano efikasan i preporučuje se za tretman na bilo kom delu tela.
 • Bez obzira na kom se tipu kože primenjuje ostvaruju se maksimalni rezultati zbog njegovog kontrolisanog laserskog snopa.
 • Diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je laser najnovije generacije koji poseduje uređaj za hlađenje koji umiruje kožu i epilaciju čini bezbolnom.
 • Velika prednost ovog diodnog lasera je ta što se dlake posle tretmana sa njim uklanjaju na duži vremenski period za razliku od drugih tretmana epilacije.
 • Njegova prednost je i ta što zbog velike gustine energije koju emituje omogućava uklanjanje upornih dlaka, tankih dlaka i veoma svetlih dlaka.

ZAŠTO JE TRETMAN POTREBNO PONAVLJATI VIŠE PUTA?

Pigmet iz dlake apsorbuje svetlosnu energiju laserskog snopa i pretvara je u toplotnu, koja ga zagrevanjem oštećuje i uništava. Međutim, bitno je da znate da folikul dlake sadrži najviše pigmenta dok se nalazi u aktivnoj fazi rasta (anagena faza) pa ga je tada najlakše uništiti. U proseku u anagenoj fazi se nalazi 70-90% dlačica istovremeno, dok se ostale nalaze u fazi mirovanja. Upravo zbog toga tretman je potrebno ponavljati, da bi se preostale dlačice koje nisu uništene u prethodnim tretmanima mogle adekvatno istretirati, kada pređu iz faze mirovanja u aktivnu, anagenu fazu.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I DA LI SU REZULTATI ZAISTA TRAJNI?

Broj tretmana neophodnih za maksimalan rezultat je individualan i zavisi od mnogo faktora: stepena maljavosti, prebojenosti i jačine dlačica, prebojenosti kože, hormonskog statusa, itd. Međutim, na osnovu iskustva možemo reći da se kod većine klijenata taj broj kreće od 8 do 10 tretmana. Nakon završene serije tretmana potrebno je raditi tretmane održavanja, najbolje jednom godišnje, da bi rezultati bili što dugoročniji. Treba naglasiti da je nemoguće ukloniti 100% dlačica sa tela! Najčešće se taj procenat kreće oko 90% ali su preostale dlačice toliko oslabljene i tanke, da ne predstavljaju estetski problem.

KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA TRETMAN?

Kada se odlučite da krenete sa tretmanima trajne epilacije, važno je da obustavite sve tretmane koji čupaju dlake iz korena, bar četiri nedelje pre prvog tretmana laserom. Koren nam je bitan jer na njega treba da delujemo laserskim snopom! Dlačice možete uklanjati brijačem, depil kremama ili kratiti makazicama ukoliko je reč o licu. Nikako električnim epilatorom, pincetom ili voskom. Ovo se takođe odnosi i na period između epilacija! 24h pre zakazanog tretmana potrebno ih je lepo ukloniti, da bi smo izbegli rasipanje energije na deo dlake iznad površine kože. Nemojte koristiti preparate koji iritiraju kožu, preparate koji u sebi sadrže retinol i derivate vitamina A. Ovi preparati su fotosenzitivni i mogu izazvati neželjene reakcije na koži! Ukoliko koristite neku medikamentoznu terapiju obavezno prilikom dolaska na konsultaciju to i naglasiti, jer i pojedini lekovi mogu biti fotosenzitivni. Nemojte se sunčati dve nedelje pre i posle laserske epilacije.

Veoma je važno da se pridržavate ovih saveta sve dok ne završite sa tretmanima epilacije!

KOJI JE PREPORUČENI VREMENSKI RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Razmak između svakog pojedinačnog tretmana nije uvek isti. U proseku se radi na 4-6 nedelja ali je ponekad potrebno napraviti manji ili veći razmak između tretmana u zavisnosti od brzine rasta dlake, kao i faze u kojoj se one trenutno nalaze.

DA LI JE LASERSKA EPILACIJA BEZBEDNA?

Da.

Ovaj tretman je potpuno bezbedan ukoliko se izvodi od strane stručnog osoblja, obučenog za rad na aparatu! Laserski snop prodire plitko pod kožu, samo do korena dlake, dok se žlezdano tkivo nalazi znatno dublje. Zahvaljujući trostrukom sistemu hlađenja, tretman ovim laserom je gotovo bezbolan a koža zaštićena od pregrevanja. Laserom se mogu tretirati sve regije na telu i licu osim područje oko očiju. Nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo na koži, koje vrlo brzo nestane. Laserska epilacija se ne savetuje trudnicama, pacijentima sa epilepsijom, vitiligom, lupusom i drugim autoimunim bolestima.