Masaža lica

Masaža lica

Stres, nezdrava ishrana, nedostatak sna, zagađenje i dehidratacija su glavni neprijatelji kada je u pitanju mladoliki i svež izgled lica. Nekada ne možemo uticati na sve faktore koji oštećuju lepotu kože lica, pa ona ubrzano stari, usporava joj se cirkulacija, zbog čega ona gubi volumen i opada joj tonus. Pravilnom stimulativnom masažom vraćamo vašoj koži jedrinu i blistavost.

Masažom lica se podstiče cirkulacija i prokrvljenost tkiva, što koži vraća tonus i svežu boju jer se podstiče regeneracija ćelija i ćelijsko disanje. Masaža lica blagotvorno deluje i prilikom smanjivanja tamnih kolutova oko očiju i usporavanja nastanka bora i sitnih linija na licu.

Limfna drenaža lica

Limfna drenaža je nezamenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma. Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem odnosno u cirkulaciju. Dobar protok limfe doprinosi dobrom zdravlju. Međutim, kao posledica neadekvatnog načina života, bez dovoljno kretanja, sa nepravilnom i neredovnom ishranom, bez dovoljno odmora i u gotovo stalnom stresu, limfni sistem biva preopterećen. Nakon limfne drenaže koža dobija blistav prozračan izgled.