Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica i dekoltea

Higijenski tretman lica (DUBINSKO ČIŠĆENJE KOŽE) je deo lične higijene lica i podrazumeva prvi I osnovni korak nege kože, predstavlja idealnu pripremu za druge tretmane lica (biološke tretmane, miolift, mikrodermoabraziju, tretmane voćnim kiselinama jer je to jedini način da se na pripremljenoj koži postignu maksimalni rezultati tih tretmana, ali i preparata koji se koriste u nezi.

Naša koža ima barijernu funkciju i štiti nas od virusa i bakterija, održava ravnotežu tečnosti u našem organizmu i reguliše telesnu temperaturu. Naša koža svakodnevno podnosi sve negativne, kako spoljašnje, tako i unutrašnje uticaje i promene. Koža lica je najizloženija spoljašnjim uticajima, ona je uvek otkrivena, tako da ona najviše trpi sve promene koje se dešavaju oko nas, što je čini veoma osetljivom. Vetar, hladnoća, toplota,zaštitne maske, Sunčevo zračenje, slobodni raikali, prašina, duvanski dim su činioci koji utiču na zdravlje i čistoću naše kože. Dodajmo ovome i ostatke šminke na koži, koji zapuše pore, zbog čega dolazi do niza iritacija na koži, kao što su komedoni ( mitiseri ), akne ( bubuljice ) i pigmentacije na licu. Korišćenjem raznih preparata koža se ne može dubinski očistiti, pa se higijenski tretman lica, od strane strukovnog kozmetičara, preporučuje jednom mesečno.

Šta je higijenski tretman lica?

Šta je higijenski tretman lica? Higijenski tretman lica podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom kojeg se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoća nagomilana u izvodnom kanalu lojne žlezde. Metode higijenskog čišćenja lica nisu univerzalne za sve ljude.

Cilj higijenskog tretmana lica

Higijenski tretman lica omogućava nam da naša koža bude zdrava, čista, hidrirana i sveža, sa ujednačenim tenom. Prilikom higijenskog tretmana lica, kozmetičar pravi izbor preparata koji će najbolje poboljšati stanje vaše kože. Ono što je obavezno prilikom higijenskog tretmana kože je piling koji će odstraniti mrtve ćelije i omogućiti njihovu zamenu novim, madim ćelijama. Higijenskim tretmanom lica se ne dobija samo dubinski očišćena koža, već se masažom lica, vrata i dekoltea podstiče mikrocirkulacija, što pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u ćelijama, a poznato je da su oni najzaslužniji za svežu, hidriranu i zdravu kožu. Nakon ovog tretmana, od kozmetičara dobićete smernice za održavanje kože do sledećeg higijenskog čišćenja.

Higijenski tretman lica sadrži:

  • Mehanički piling prilagodjen stanju kože
  • Enzimski piling je specijalno dizajniran da biološkom aktivnošću omekša komedone I keratinocite
  • Manuelno Čišćenje komedona
  • Masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea
  • Dubinsku ozonizaciju i dezinfekciju Darsonvalom
  • Aplikovanje atrsigentske i umirujuće maske koja odgovara svakoj koži pojedinačno
  • Hidratacija specijalnim serumom u odnosu na tip I stanje kože
  • Zaštita ogovarajućim antisolarnim kremom

Kome se preporučuje higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica se preporučuje svima – muškarcima i ženama svih uzrasta, bilo da želite da tretirate problematičnu kožu sa aknama i bubuljicama ili da pospešite svežinu i hidriranost svoje kože.

Ovaj je tretman važno primenjivati još od puberteta zato što većina promena i problema na koži počinje u toj dobi, a između ostalog, korisno je početi što ranije sa adekvatnom negom kože, jer se tako usporava proces starenja, što pomaže da se bore što kasnije pojave.