Uklanjanje keratoza

Uklanjanje keratoza

Svako od nas tokom života susretao se sa različitim ožiljcima, mladežima ili bradavicama na licu i telu. Sada uz pomoć novih kozmetičkih i tehnoloških dostignuća postoji jednostavan način da uklonite sve ono što narušava vaš estetski izgled ili zdravlje. Uz pomoć Plasma Pen metode uklanjamo sve benigne promene na koži.

Seboroične keratoze predstavljaju benigne promene braonkaste ili mrke boje koje kao da su zalepljene na kožu često verukoznog izgleda veličine od nekoliko milimetara pa do 2-3cm hrapave površine često prekrivene masnom skvamom koja se lako skida. Obično nastaju posle 50. godine života.

Keratoze su uglavnom multiple promene karakteristične za ženski pol u predelu grudi, dekoltea i vrata. Kod osoba koje su se u toku života dosta izlagale sunčevoj svetlosti keratoze se javljaju i u seboroičnim predelima lica, kao i na šakama. Keratoze se vrlo često javljaju i u regiji leđa, ali i na koži stomaka i na velikim pregibima. Najčešće tegobe koje pacijenti navode su svrab u predelu zahvaćenom keratozama.