Uklanjanje fibroma

Uklanjanje fibroma

Svako od nas tokom života susretao se sa različitim ožiljcima, mladežima ili bradavicama na licu i telu. Sada uz pomoć novih kozmetičkih i tehnoloških dostignuća postoji jednostavan način da uklonite sve ono što narušava vaš estetski izgled ili zdravlje. Uz pomoć Plasma Pen metode uklanjamo sve benigne promene na koži.

Uklanjanje fibroma - Fibromi su benigne izrasline od vezivnog tkiva, okruglog ili ovalnog oblika jasno ograničeni od okolnog tkiva. Dosta su česte promene i karekterišu se sporim rastom. Javljaju se ili kao pojedinačne promene ili mnogo češće kao multiple promene na koži.

Najčešće se javljaju u srednjim godinama života. Predispozicije za nastanak fibroma su gojaznost, hormonski disbalans, hronična iritacija i genetska predispozicija. Neka nova istraživanja su otkrila i prisustvu HPV virusa u promenama.

Gde se fibromi najčešće javljaju?

Fibromi se najčešće javljaju u predelu glave, na koži kapaka i vrata, na trupu i pregibnim regijama (pazuh i prepone). Najčešće su uskom peteljkom vezani za kožu (fibroma pendulum), a nekada imaju široku bazu. Veličina fibroma je od nekoliko milimetara do nekoliko santimetara u prečniku - gigantski fibromi.

Mogu biti tvrde (fibroma durum) ili meke konzistencije (fibroma molle). Na leđima, ramenima i stomaku boja fibroma je malo tamnija od okolne kože. U predelu prepona i pazuha su obično modri ili jako pigmentisani pa ih pacijenti često mešaju sa mladežima.