Anticelulit terapija

Anticelulit terapija

Celulit je kompleksan i podmukao problem i može se razviti bez obzira na godine, telesnu težinu, fizičku aktivnost morfološku građu.

Objašnjenje mehanizma nastsanka leži u oslabljenoj mikrocirkulaciji u potkožnom masnom tkivu, što dovodi do intracelularnog edema, hipoksije tkiva, acidoze i subkutane lipodistrofije. Zato, u terapiji celulita treba izazvati alkalne reakcije da bi neutralisale kiselost što postižemo unošenjem pitke vode, svežeg povrća i sokova od povrća.

Zato, kada se gubi na težini, mast je za razgradnju lako dostupna sa mesta gde je optimalno snabdevanje krvlju, te tamo prvo i nestaje, a sa područja slabe mikrocirkulacije, salo ostaje zaključano u masnim ćelijama.

Masne ćelije reaguju na hormon estrogen-povećanje nivoa istog povećava nagomilavanje masti, sintetički estrogen takođe.

Vrste celulita

  • Edematozni - Ovaj se javlja kod osobe sa slabom perifernom cirkulacijom, sklone nakupljanju tečnosti i oticanju, distalni delovi tela dobijaju na veličini, akumulira se limfa u tkivima, koža izgleda klonulo i neelastično.
  • Masni - Primećujemo slabost vezivnog tkiva i lipodistrofiju, hipotrofiju mišića kod žena bez fizičke aktivnosti.
  • Fibrosklerotični - Rupturirana struktura kolagena i elastičnih vlakana, koja su postala čvrsta, rigidna i debela. Celulitne jamice su guste, čvrste i osetljive.

Stadijumi celulita

I faza - površina kože je čak i glatka, bez promena u boji. Ova faza se ponekad naziva i “faza modela”, jer se reljef kože može uočiti samo na veoma jakom svetlu.

II faza - modifikacija površine kože. Pinch testom brazde su očigledne.

III faza - površina kože je gruba. Cirkulacija krvi je umanjena u potkožnim masnim tkivima, a retencija vode je povećana. Fibroze se javljaju od lokalnih ka difuznim. Mikronoduli se mogu osetiti na dodir. Smanjena je temp. tkiva, pritisak na tkivo izaziva bol. Nastaju vaskularni problemi, venska mreža postaje vidljiva.

IV faza - inkapsulirani iskrivljeni čvorovi masnih ćelija dobro vidljivi; gubitak elastičnosti kože, smanjena cirkulacija, površina kože gruba, hladna na dodir i boli na palpaciju. Mikronoduli spojeni u makronodule.

PINCH Test

0. - bez neravnina na koži, na prirodnom svetlu. Kada se uradi hvat, ne postoji "orange peel"
1. - bez neravnina u stojećem stavu, ali Pinch hvat otkriva neravnine
2. - neravnine se uočavaju u stojećem stavu na prirodnom svetlu, ali ne i u ležećem
3. - neravnine se uočavaju pri stojećem i ležećem stavu

Anticelulit tretman koncipiran na pravilnoj kombinaciji aktivnih sastojaka preparata koji se koristi za masažu i pakovanje deluje na duboke slojeve celulita.

Od izuzetne je važnosti poznavanje limfotoka I krvotoka, kao i strukture vezivnog tkiva. Preagresivne masaze, podlivi nakon tretmana su pokaztelj oštećenja krvnih sudova.

MEDICINSKA ANTICELULIT MASAŽA JE KOMFORAN TRETMAN KOJI DAJE EFEKET LIMFNE DRENAŽE, POSPEŠUJE CIRKULACIJU KRVI, STIMULIŠE ADIPOCITE DA SE PRAZNE. UZ SAVET NUTRICIONISTE REZULTATI ANTICELULIT TRETMANA SU BRŽI I KOMFORNIJI.

Usled poboljsanja cirkulacije, I redovne drenaže koza postaje revitalizovana, cvršća a vidljivost celulita se smanjuje. Izbor preparata za anticelulit tretman je individualan u zavistosti od kvaliteta krvnih sudova, tipa celulita i reakcije klijenta. Da bi postigli maksimalne rezultate tretmani se rade svaki dan u seriji od 10 tretmana. Nakon čega sledi pauza od 7 dana pa se terapija nastavlja u zavisnosti od postignutih rezulta.