Borba protiv celulita: Zašto su anticelulit masaže važne?

Da li vas celulit muči i osećate se nesigurno zbog njega? Da li vam je nelagodno zbog bolnih područja na telu koje uzrokuje celulit? Da li ste isprobali različite dijete i vežbe, ali i dalje se borite sa ovim problemom?

Nemojte se obeshrabriti, postoji rešenje! Anti-celulit masaže mogu biti ključni faktor u borbi protiv celulita i poboljšanju izgleda kože. Ove masaže su dizajnirane da ciljaju tačke na telu gde se celulit najčešće javlja i da poboljšaju cirkulaciju u tim područjima.

Starenje kože

Kako da zaustavite starenje u Novoj 2023 godini.

Starenje je prirodan proces. Koža počinje da stari prosečno u 25. godini. Koža se sastoji iz 3 dela:

  • epidermis
  • dermis
  • hipodermis (potkožno tkivo)

Starenje se ogleda u promenama na svim nivoima kože. Emidermis se vremenom sporije deli, sporije se obnavlja, manje se proizvodi kožnih lipida. Dermis se istanjuje, sinteza kolagena, elastina se godišnje smanjuje za1%. Supstance koje su matriksu: hijaluronska kiselina, glukozaminglikani se manje stvaraju, koža jednostavno postaje tanja, počinju da se stvaraju fleke, keratoze, bore.

Cirkulacija se drastično smanjuje tako da se hranljive materije manje dovode do kože.

Šta treba da uradimo da bi neizbežan proces starenja usporili?

Urastanje dlaka

Kako da se zauvek rešiš uraslih dlaka?

Ako posle svake depilacije muciš muku sa uraslim dlakama ili ako posle svakog brijanja imaš svrab, peckanje, crvenilo i naravno urastanje dlaka… Vreme je da se posvetiš rešavanju tog problema, zato što svako odlaganje može skupo da te košta.

Neretko se problem sa urastanjem dlaka iskomplikuje i dovede do ozbiljnih gnojnig apcesa kada je rešavanje tog problema baš zahtevno i mukotrpno. Urastane dlaka se javlja kod žena i muškaraca, kod mladih a i kod starijih ljudi.