Elektrostimulacija mišića

Elektrostimulacija mišića

Elektrostimulacija mišića je fizikalna terapija za oblikovanje tela, mršavljenje, redukcija celulita i ubrzanje limfotoka. Uz pomoć električih impulsa stimulišemo mišice da se kontrahuju. Ti električni impulsi, dovode mišiće u stanje rada. Za kontrakciju mišića je potrebna energija. Ta energija se dobija iz glikogena i rastvaranjem okolnih masnih naslaga.

Primenom elektrostimulacije mišića se postiže smanjenje obima delova tela za dva do tri centimetra u struku, bokovima, natkolenicama… Oblikovanje tela – Elektrostimulacija trenutno je metoda koja daje najbolje rezultate za najkraće vreme.

Drastično smanjuje vidljivost celulita.

Tokom običnog vežbanja, mišić aktivira samo do 50-60% svog potencijala i to za kratko vreme, pre nego što se umori.

Image

Sa Elektrostimulacijom možemo postići veću i dužu aktivnost tihmišića. Sa elektrostimulacijom i pravilno postavljenim elektrodama na telu, precizno programirani elektronski impulsi sa promenljivim sekvencama mogu dostići grupe mišića za čiju je aktivaciju potrebno 45 minuta intenzivnog rada, u sekundi. Zapravo, upravo ovi teško dostupni veliki mišići prvi reaguju na električnu biostimulaciju.

Aparat je biostimulator, ne stimulator, jer deluje na kardiovaskularni sistem, limfni sistem, tkiva i mišiće. Obični stimulatori elektrodama šalju impulse samo mišićima, elektrostimulacija deluje na ceo sistem.

NEPOSREDNI GUBITAK CENTIMETARA

Ovaj Program je za brzo gubljenje obima i rezultat možete očekivati već nakon prve terapije. Signali i talasi koji se izmenjuju deluju na odstranjivanje suvišne tečnosti, masno tkivo se stisne i mišići se napnu za brzi gubitak obima oko stomaka, bokova, butina i struka.

MRŠAVLJENJE, REDUKCIJA TELENSNE MASE

Ovaj Program treba kombinovati sa zdravim načinom ishrane koji je namenjen mršavljenju. Kombinacija kontrolisanog unosa kalorija i masnoća sa elektrostimulacijom će ubrzati gubljenje težine i centimetara. Telo će se preoblikovati, koža će biti napeta, mišići će postati čvršći, toksini će se izlučiti. Povećana fizička pripravnost tela će klijentu olakšati održavanje gubitka težine i poboljšaće se energetsko stanje.

ANTI CELULIT

Ovaj Program se može kombinonati sa masažama protiv celulita, kako bi se smanjivanje celulita još više pojačalo. Ova sekvencijalna stimulacija olakšava razbijanje masnoga tkiva i njegovo uklanjanje sa nežnim pumpanjem limfnog sistema.

MASNOĆA U MIŠIĆNIM VLAKNIMA

Ovaj Program je razvijen za smanjivanje masnoće i povećanje mišićnog tonusa i fizičke pripravnosti u predelima, gde se nakupila masnoća umesto mišića. Ova sekvencijalna stimulacija podstiče spora tanka mišićna vlakna i istovremeno pomaže pri smanjivanju masnoga tkiva.